torsdag 30 september 2010


Ja, jag vet inte jag. En del av mig tycker detta ska bli otroligt spännande medans en annan del är livrädd. Men nu är man iallafall igång. Ska bli roligt att se hur det blir med det längre svarta håret. Kommer behålla en stor del av luggen dock, någon måtta får det vara. Vad tror ni, är jag dumdristig?

Har haft en frenetisk huvudvärk idag då jag vaknat minst 10 gånger inatt av en vrålande valp. Utöver det så har det funkat väldigt bra att ha Diana och Atlas här. Katten har accepterat det väldigt bra, även om vovven får sig en snyting ibland. Snart kommer mor och lillebror förbi, ska bli mysigt. Jag antar att vi ses imorgon om jag inte dör på vägen in till stan, ciao!

Är lite besviken på mina gästare, dom tycks ha blivit lite på latsidan,
särskilt Jenny, fyfy! Vill se mer av era ämnen. Kom igen!







Dagens örongodis:
Anel & Dirty D - Skåneresan

söndag 26 september 2010

Har blivit väldigt spontan i veckan. Har jobbat och haft saker att göra mest hela tiden, ändå fann jag tid till att besöka EmilEvil BodyMod och pierca naveln trots att jag egentligen inte hade råd, och sen slog man till med en brakmiddag till vännerna på fredagkvällen som resulterade i lugna men sjukt trevliga festligheter in på natten. Och idag vart det bestämt att man provar på dreadstrenden imorgon också. Ska bli spännande, har varit lite sugen sen jag hade synthétdreads för något år sedan. Det såg ju rätt okej ut då så riktiga borde ju vara ännu bättre. Det enda minus är ju sen om man lessnar, ska man då behöva bli korthårig? Tanken är skrämmande, men man lever ju bara en gång. Och varje gång jag tänkt i den banan så har jag aldrig ångrat mig. Vi får se hur det blir helt enkelt.

Idag har jag städat och diskat igen. Känns så skönt att hålla efter med en gång istället för att samla på sig skit och damm. Får dock lite mer hjälp med det nu när man får en inneboende ett tag. Hur länge återstår att se, det ska fungera till att börja med. Diana och hennes Atlas ska bli mina sambos nu är det tänkt. Kommer bli sjukt trevligt. Hoppas bara det funkar med hundstycket då jag har en enstöring till katt här.

Ska börja läsa massa böcker igen har jag bestämt, bästa sömnpillret och sjukt mysigt när man har som tråkigast. Så kommer nog hamna en del boktips här framöver. Vet ännu inte om jag kommer att få jobba något till veckan men håller tummarna för det. En lika lyckad vecka som denna vore väl inte allt för mycket begärt eller? Men just imorgon får dom helst skippa att ringa mig, då jag har detta dreadsprojekt inbokat och Diana på ingång. Nu slår jag upp boken och försvinner ett tag. På återseende.







Kvällens örongodis:
Industri Royal - Location Location Location

onsdag 22 september 2010

Som lovat kommer här en bild på min pärlplattetavla som jag håller på med. Nu är mina svarta, vita och grå pärlor slut men tänker beställa mer ikväll. Därför blir det nu en paus i mitt pärlande tills jag får min beställning.

emelienorin.wordpress.com








Kvällens örongodis:
Travie McCoy – We'll Be Alright - Explicit Album Version

måndag 20 september 2010

Okej, jag har fattat att ni alla är besvikna på valet. Men jag orkar inte engagera mig alls faktiskt. Jag röstade enbart för att jag anser att man inte har någon som alls rätt att klaga om man inte ens fått tummen ur att ta sig till en vallokal. Så nu kan jag ju fortsätta med det i fyra år till. Ja, vi hade klagat oavsett hur resultatet sett ut, det kan jag garantera. Och det här med SD är ju såklart vridet och trist men nu är det så och man får helt enkelt leva med det. Jag är inte det minsta insatt i politik och hade det väldigt svårt med valet, jag följde mina föräldrars råd efter många om och men helt enkelt, och körde på det. Och ja, jag röstade blått, så stäm mig. Kanske var fel, det vet jag inte. Men ärligt talat så skiter jag i vilket. Lovar dock att läsa på till nästa val.

Inatt sov jag 2½ timme, praktiskt taget sprang till Frösön då jag hade ont om tid. Jobbade i 9½ timme, stängde för dagen och traskade hela vägen hem igen. Nu vågar jag knappt sitta ner ifall att jag nickar till och vaknar upp pigg som en igelkott mitt i natten. Imorgon väntar dock bara en 8 timmars arbetsdag. Hurra! Nej, ska inte klaga. Det är fina slantar och det uppskattas enormt. Jag har bara aldrig känt mig så matt som jag gör just nu. Kunde knappt gå rakt på vägen hem. Och om drygt tolv timmar ska man upp igen.

Hur har din dag varit?







Dagens örongodis:
Yann Tiersen - A Quai

söndag 19 september 2010


Helgen har gått sjukt fort, nu är det redan söndag. Ska få jobba hela kommande veckan, rutinen kommer tillbaka! Förhoppningsvis så håller den i sig längre än 5 dagar också, haha. Skönt med lite pengar igen.

Inatt satt jag uppe på tok för sent. Men kunde inte slita mig från pennan först och när jag väl gjorde det så plinkade jag på synthen tills Sias underbara låt satt som smäcken! Jag som har världens sämsta tålamod orkar sällan lära mig en hel låt. Och då jag aldrig kunnat läsa noter tar det ju lite längre tid att dra allt på gehör. Men till slut satt låten och jag kunde lägga mig med gott samvete, haha. Vaknade dock nyss, på tok för sent det med.

Idag blir det till att dammsuga och sortering av hyllan med allt skit i vilket kan ta ett bra tag. Sen ska jag nog kladda färdigt bilderna från natten, kommer dock inte lägga upp dom förän dom redigerats. Måste få hit min stationära snart innan jag blir knäpp. Sen blir det lugnt resten av dagen. Vill inte göra någonting alls idag känner jag, mer än att kanske fundera lite över mina handlingar och ändra på dom framöver. Är kanske på tiden.







Nätternas örongdis:
Sia - My Love

lördag 18 september 2010


Så här dagarna innan valet slängde Asta Kask upp en nyinspelning av deras gamla goding "Varje val inget val" som finns att ladda ner gratis på astakask.com. Som alla vet så är ju alltid originalen bäst när det kommer till musik, men jag brukar ändå uppskatta nyinspelat material, och när det kommer till Asta Kask så brukar dom sällan misslyckas. In på länken för att tanka, har du inte hört originalet så kan du göra det här:)
(Såg nu att dom även lagt upp en video till låten.)

Astakask.com
illustreraddjavulskap.se








Kvällens örongodis:
Jay Reatard - My Shadow

torsdag 16 september 2010

Hej igen!
Jag tänkte berätta för er att jag idag har börjat med ett nytt pärlplatteprojekt.
Efter flera dagars letande av motiv har jag äntligen hittat ett! Går dock inte avgöra vad det är än eftersom jag inte haft tid att pärla mer. Istället får ni vänta tills jag kommit lite längre då jag självklart kommer uppdatera er med en ny bild. Förhoppningsvis har jag kommit så långt nästa vecka att jag kan visa er då.

emelienorin.wordpress.com






Kvällens örongodis:
Chris Montez – Let's Dance

onsdag 15 september 2010

Ikväll far jag hem till stan igen. Känns både bra och dåligt, särskilt när man storbråkat med far sin hela dagen. Han ger mig the silent-treatment just nu och lär väl göra det tills jag far. Missade ett 9-timmars jobbpass också. Ligger en dov ångest i luften idag bara därför. Men får väl vara glad att jag har jobb tisdag och måndag iallafall, även om det är en klen tröst. Aja, nog med tråk nu, är iallafall tillbaka i ÖSD redan ikväll, tidigare än vad jag tänkt mig.

Det här med gästandet har ju börjat riktigt bra, tycker jag iallafall. Även om det bara är presentationer än så länge, men jag tror det kan bli riktigt kalas framöver då jag vet att var och en av mina gästare har mycket att erbjuda. Missa inte att gå in på deras egna bloggar också om ni tycker att det dom delar med sig av här faller er i smaken. Bara att ge deras bilder till höger en liten klick och ni är där i ett naffs. Adresserna lyder:

emelienorin.wordpress.com
illustreraddjavulskap.se
jennysellsve.blogg.se

Glöm inte att skrolla ner och kolla in deras personliga presentationer.
Nu blir det till att packa och göra sig klar inför resan till stan. Tjo!







Dagens örongodis:
The Wannadies - Big Fan
Ja, eftersom de andra har gjort någon slags presentation av sig själva så ska jag inte vara den som är den. Jag är en arbetsbefriad individ på 21 år som fördriver tiden med Photoshop, penna, papper, pensel, musik, skateboard, flummiga projekt och galenskap.. Vevar gitarr och andra instrument i diverse band och musikaliska projekt (Prostata, De Gudsförgätna, From Antarctica, Allting/Ingenting, Taskigt Läge osv) som ni kan läsa mer om på min egna blogg.
Jag kommer att gästblogga om konst, grafisk design, musik och lite sånt.
Det var väl allt tror jag. Vi hörs.

Illustreraddjavulskap.se

Dagens örongodis:
Converge - Dark Horse

tisdag 14 september 2010


Hej, Emelie Norin heter jag och har blivit utvald till att bli en utav Ninas
gästbloggare. Tidigare idag fick jag ett samtal av en uppspelt Nina Lindgren
medan jag var ute och jagade secondhandfynd. Hon beodrar mig att åka hem
för att kolla hennes blogg. Där får jag se denna fantastiska idé med gästare
inom olika områden. Jag är 20år och jobbar för tillfället med marknadsföring.
På min lediga tid ägnar jag mig mestadels av:

Foto - Fotografering och fotoredigering.

Försäljning
- Billiga loppisfynd som jag säljer dyrare på tradera och tjänar en extra slant på.

Pärlor
- Jag har inte växt ifrån pärlplattorna utan sitter än idag och pärlar. Motiven är dock utbytta. Iststället för att göra hjärtan ägnar jag dagens pärlande åt fotografier, nintendokaraktärer och liknande.

50-tal
- Retrostilen är något som ligger närmast hjärtat och jag älskar nästan allt som har med det att göra.

Mina ämnesområden här på bloggen är som ni säkert förstår foto, försäljning, pärlor och 50-tal. I mina inlägg kommer det dyka upp en del tips om de olika områderna t.ex. fotoredigering, vad man kan köpa billigt för att sälja dyrare osv. På återseende!

emelienorin.wordpress.com






Kvällens örongodis:
Petula Clark - Downtown

Hej hej, Jenny heter jag och har fått den stora äran att gästblogga här hos Nina.
Det jag gillar mest med den här idén är att vi som gästbloggar har fått olika "ansvarsområden", det påminner lite om SSU faktiskt. Haha
Där delar vi ut ansvarsområden till precis allt! Till exempel så har jag haft ansvarsområden som "Myggansvarig" och "Marschallansvarig", mycket viktiga och hedersfulla poster om jag får säga det själv.

Men jag tänkte dra en liten snabb presentation, så ni har en liten aning om vem jag är och vad jag kommer att skriva om.
Mitt namn är som tidigare nämnt Jenny. Jag är politiskt aktiv i ungdomsförbundet SSU, socialdemokraternas ungdomsförbund och kommer skriva väldigt mycket om just det, i alla fall nu fram till valet den 19 September.
Jag kommer även skriva en del om matlagning och film då det är två stora intressen i mitt liv. MEN! Det första jag vill förmedla här i mitt premiärinlägg hos Nina är....*trumvirvel*
Hur viktigt det är att alla ni som läser det här går och röstar! Det spelar ingen roll om du inte har någon som helst koll på politik eller om du inte tycker om något av partierna. Rösta blankt i så fall, så har du i alla fall visat ditt missnöje. Sen att jag såklart vill att du främst röstar på socialdemokraterna är en annan femma, alla håller inte med mig. Det absolut viktigaste är helt enkelt att alla går och röstar!

Så, det var allt från mig den här gången.

jennysellsve.blogg.se






Från och med nu kommer det inte bara vara jag som
skriver i den här bloggen. Den är fortfarande min och
jag kommer såklart att skriva precis som vanligt, men
den kommer att gästas av olika personer som skriver
om olika ämnen. Ett projekt som startades idag. Det
kommer att skrivas om allt från politik till matlagning.
Vi får se vart det leder och hur det flyter på, men det
är en sjukt bra idé och jag ser riktigt fram emot detta.
Har du ett ämne du är insatt i och vill dela med dig av
här i min blogg så hojta! Kommer såklart också att
bli en hel del advertising! På så sätt kan vi dela läsare
och åsikter och förhoppningsvis glädja varandra.
It'll be fun! Adios amigos!







Dagens örongodis:
CKY - Inhuman Creation Station

Inatt kunde jag inte slita mig från datorn för att sova på grund av musiken jag satt och lyssnade på. För många år sen började jag följa en tjej på youtube, som gjorde egna covers på olika låtar, främst final fantasy men även mycket film och andra spel. Hon spelar varenda instrument själv och sjunger med oftast egenskrivna texter. Hon har tjatat länge om att hon har en skiva på gång med enbart egen musik, egenkomponerade låtar. Vi har äntligen fått ett smakprov på en av hennes verk. Jag är lika imponerad som vanligt, kvinnan är ett geni. Hennes musik lutar oftast lite åt medieval hållet, hon använder sig av instrument som flöjt, harpa, ukulele, piano och en hel massa till. Fruktansvärt vacker musik man har svårt att sluta lyssna på, kolla in henne om det låter som nåt för dig. Kate Covington är hennes namn och man finner henne lite överallt på nätet som facebook, deviantart, twitter, blogspot men framför allt på youtube där hon blivit upptäckt. Kolla även in hennes egenkomponerade låt (dagens örongodis) och bli lika gripen som jag. Underbar. Tjejen förtjänar mer uppmärksamhet med den talang hon har. Ser fram emot att få höra resten av alla låtar när dom kommer. Sitter fint till morgonkaffet gör det iallafall! På återseende!








måndag 13 september 2010


Så var det avklarat. Birth By sleep. Vet inte riktigt vad
jag ska tycka. Är imponerad och besviken på samma gång.
Största minus är nog att man måste varva spelet tre gånger
med tre olika karaktärer för att få full story, kan va bra tycker
man kanske men att återbesöka samma miljöer osv kan bli
riktigt tröttsamt i längden. Och jag har ju alltid varit besviken
på att det släpptes till PSP istället för PS3. Det blir helt enkelt
inte samma upplevelse på en så liten skärm. Känslan försvinner.
Men jag är imponerad över att det lagts ner så mycket tid bakom
storyn. Man är ju rätt trött på alla spin-offs osv som görs enbart
för pengarnas skull. Ett minus till är fightingsystemet, kunde dom
gott ha behållit från KH2 då det var som bäst. Det ser ut som jag
mest klagar. Men så är inte fallet, är helnöjd med spelet även om det
inte grep mig så mycket som jag hade velat. 7/10 är nog på sin plats.

Story:

Long before Sora was chosen by his Keyblade, the worlds' safety
lay in the hands of others known as the Keyblade Masters. It is
under one of these, Master Eraqus, that three young people have
been training long and hard to prove that they, too, exhibit the
Mark of Mastery: Terra, Ventus, and Aqua. The three of them
will soon find themselves in the middle of a crisis affecting worlds
far beyond their own-just as another Keyblade Master, Xehanort,
goes mysteriously missing. Three friends, three purposes; one horrible
fate toward which they must unknowingly march..







Dagens örongodis:
Fatty Acid, Sephfire - Eternity ~Memory of Lightwaves~ Under a New Moon
Solen skiner men det känns inte bra. Det känns mer
som att den hånler åt mig. Inte okej. Idag blir det
till att tvätta, duscha och ställa allt till rätta. Sen en
lång promenad runt sjön med vovven. Ska bara
fylla mobilen med lite ny musik först. Mitt mål
idag är att känna när jag går och lägger mig att
detta varit en bra dag. Åker antagligen hem igen
redan på onsdag då jag får gratis skjuts. Som det
känns nu borde jag stanna någon dag längre än
så men vad gör man. Hann inte med att städa hela
lägenheten innan jag drog heller så får väl fokusera
tankarna på det när jag kommer hem istället.



Då jag är ett fan av instrumental musik satte jag
mig imorse och tankade lite album från en utav
världens bästa sidor, OCRemix.org. För dig som
är spelintresserad, eller intresserad av spelsoundtracks
osv är det här en sida i din smak. Finns så mycket underbar
musik. En personlig favorit är NoppZ. Kolla in vettja! Nu blir
det kaffe och sen en långdusch. Återkommer i tristessen. Hej.







Dagens örongodis:
NoppZ - Millenial Mountain (Chrono Trigger)

söndag 12 september 2010


Redan igår efter fredagens bravader höll jag på att få
panik för att jag inte kunde ta mig ifrån stan. Men fick
helt enkelt lov att bita ihop till idag, och här är jag nu.
Hemma i skogen, har inte varit här sen påsk tror jag.
Är glad att jag åkte hit iaf, känner att jag behövde det.
Har suttit i flera timmar nu med photoshop CS5 och
pillat med olika naturbilder osv. Får förhoppningsvis
låna en systemkamera i veckan också så då blir det
till att fota en massa. Ska bli skönt. Att göra annat.

Far min har även gjort om rummet här bredvid till
ett vardagsrum, vilket var mitt gamla rum en gång
i tiden. Så ska ladda upp med en massa film nu strax
och krypa ner i hörnsoffan med vovven. Lugn och ro.
Har även skissat lite idag, min lilla verklighetsflykt
har börjar riktigt bra må jag säga. Man kanske rent
ut sagt är på topp när man återvänder hem igen.

Aja, har som vanligt inget vettigt att komma med,
men lär ju bli en del bloggande denna veckan iaf.
Brukar som bli det när man är här, haha. Fint.
Nu ska jag röka ännu en snuskig Goldfield och
sedan fylla tillbringaren med vatten. Kalas.
Natten är min for the taking. Ciao!







Kvällens örongodis:
The Coral - Pass It On

söndag 5 september 2010

Jag vet inte om det är söndagsångesten eller
om det är höstdepressionen som smyger sig på.
Men den här dagen har varit riktigt tung. Har
verkligen funderat och insett nu att jag måste
ta mig i kragen lite. Styra upp min vardag. Jag
är trött på att leva enbart för helgerna. Det finns
faktiskt annat här i livet och är på tiden jag gör
något av det. Inatt har jag bestämt mig för att
diska, vilket kommer ta minst en timme, säkert
två. Och imorgon blir det storstädning. Sen tar
jag allt mitt pick och pack och flyttar hem igen.
Sen tror jag att jag flyr från Östersund en vecka.
Just nu känns det som att det behövs, men som
sagt, kanske bara är höstdepressionen. Får se.







Kvällens örongodis:
James Horner - Becoming One of "The Pople"

fredag 3 september 2010

Tanken var igår att jag skulle traska in till stan
runt tolvtiden idag. Men på grund av att jag satt
uppe allt för sent och läste grekisk mytologi halva
natten vaknade jag av telefonen då Roosen min
ringde liv i mig. Vaknat tre gånger inatt av samma
dröm, åker upp och ner i en hiss i en väldans fart,
far omkring och kan inte hålla fast i något. Sjukt
läskigt då jag har min lilla hissfobi. Kan också ha
bidragit till att man sov för länge. Men nu är jag
klar, kaffet är förbrukat och nu väntar en riktigt
efterlängtad promenad. En del ska hinnas fixas
innan man traskar till Jocke på hans 30 års kalas.

Jag önskar verkligen att detta blir en fin fredag.
Utan massa förvirrande tankar och inga om och men.
Nu vill jag kunna släppa loss utan att tänka på en
massa skit. Ikväll skall min skalle vara helt tom.
Jag borde dock inte hoppas för mycket. Hej.







Dagens örongodis:
You Love Her Coz Shes Dead - Superheroes

torsdag 2 september 2010

Kom precis hem till Lugnvik igen efter ett sjukt
onödigt möte på AF. Jag är inte intresserad av
varken turism eller försäljning så det var ju en
timme i livet man aldrig får tillbaka där. Passade
på att posta ett brev också som skulle vart postat
för över en månad sen. Duktig man är. Insåg idag
också att jag är fattig igen. En månad utan lön och
allt rasar. Dagen går under depression och ångest.
Nu nalkas det kaffe och lite pillande med pennan tror
jag. Brukar kunna bli bra när man mår som jag gör nu.


Jocke fyllde för övrigt 30 år igår, så det bjöds på tårta
och det bästa sällskapet såklart. Jag la ner tre timmar
av min oh så viktiga fritid på en tavla till honom. Då han
är ett fan av Bioshock så fick det bli en utifrån det spelet.
Jag vart riktigt nöjd själv och varm om hjärtat då han
visade sin uppskattning. På fredag blir det nog ett
gemytligt 30 års kalas för honom också, vi ses där.







Dagens örongodis:
Jay Reatard - Turning Blue