söndag 31 oktober 2010

Ligger som en död sill hemma i lägenheten efter en riktig kalas-helg. Trots att man inte känt av någon Halloween-stämning alls så var detta året mer lyckat än de tidigare. I fredags blev man väckt tidigt runt sjusnåret av knackningar på dörren. Övervägde att inte öppna då det var på tok för tidigt, men fick mig en riktigt glad överraskning då självaste Oskar stog på andra sidan spånskivan till dörr man har. Han tog tåget hit bara för att surprisa mig och mina vänner. Mer sådana moments i mitt liv tack. Idag har jag lyckats somna två gånger under dagen. Vaknade vid 18-tiden av en sjukt vidrig dröm om flugor under huden på mina armar. Känner mig sjukt tom och ensam för tillfället, men ingen jobbig känsla faktiskt, konstigt nog. Är fortfarande utmattad dock.

Har snart dräpt hela säsong ett av Heroes nu också, överväger att fara hem till skogen hos far och fixa resten av säsongerna. Får se om man hinner med någon buss imorgon dock, har ärenden på stan som jag inte ser fram emot men som jag måste ta itu med. Plus en massa jävla städning, kommer bli en jobbig vecka detta, det känner jag på mig. Kul. Tjo!







Nattens örongodis:
Florence Valentin - Hopplös

tisdag 26 oktober 2010

Mitt internet la av i 24 timmar och fick precis till det igen. Det är ju helt sjuk hur rastlös man blir utan msn, facebook osv. Även om man aldrig gör något vettigt online ändå. Och ensamheten, det är läskigt. Jag borde avvänja mig helt från internet så jag hittar på något mer givande att göra med all dö tid om dagarna.

Sitter och kompletterar mitt CV för tillfället, var på möte på AF idag och det är nya tag med nya praktikplatser nu. Jag är riktigt pepp inför detta då det faktiskt är en hel del av dessa platser som resulterar i jobb senare. Hittade massvis av saker som verkade intressant. När man trodde allt skulle skita sig sakta men säkert och att man skulle bli tvungen att få flytta hem igen så ramlar lösningen praktiskt taget ner i knät på en. Så skönt att man kan pausa jobbgarantin och hålla på med detta så man har några månader kvar på den sen om det nu skulle skita sig. Och framför allt så ska det bli så skönt med en rutin, inget jävla till och från.

Nog om tråkiga nyheter om mig själv, nu ska jag kirra kaffe, röka och avnjuta Spotify som jag inte fått göra på ett dygn. Mitt hår luktar för övrigt kanel, mumma. Vi hörs.







Kvällens örongodis:
Multicyde - Not For The Dough

fredag 22 oktober 2010

Inom politiken har det varit mycket tjafs angående de estetiska linjerna och huruvida de ska få vara kvar eller inte. Jag själv tycker att de estetiska linjerna är oerhört viktiga! Jag gick själv teater och har tack vare den linjen utvecklats något så enormt på väldigt kort tid.
Nu håller det dock på att beslutas om att det ska tas bort från JGY (Jämtlands gymnasium). Detta kommer att bestämmas onsdagen V.43.
För att förhindra detta så pågår just nu en namninsamling. Jag tycker att alla ska skriva under den för att vi ska få en chans att påverka. Listan hittar ni HÄR och det tar inte mer än 5 sekunder.
Bryr ni er inte, så skriv under för alla dem som faktiskt skulle vilja gå teater som gymnasieutbildning.

Tack!






Dagens örongodis

torsdag 21 oktober 2010


Jag planerar att skicka iväg min portfolio med farsgubben när han skjutsar in mig till stan imorgon, så att han på jobbet sen kan scanna in allt. Vill gärna kunna visa upp mer på nätet i bättre kvalité än ovan. För jag anser att jag visar upp på tok för lite av min kreativa sida här. Jag vet att jag mest tecknar något tråkigt som manga, och att jag till 99% använder mig utav blyerts. Men jag ska bättre mig, det är bara motivationen det är fel på, det är allt. Har man gått Bild & Form ska man fan i mig ha mer att komma med än vad jag har. Har faktiskt suttit och spånat på idéer om kvällarna, och jag tror det kan bli bra. Det involverar ett hus med fötter iaf, haha! Vi får väl se.








Dagens örongodis:
Silent Hill 2 OST - Theme of Loura (Reprise)

onsdag 20 oktober 2010


Ny ihopkokad playlist riktad mot j-pop älskare. Miyavi och hans musik har ju äntligen kommit ut på spotify, inte alla hans verk dock. Personligen saknar jag Oresama Shikou som fick mig att börja lyssna på honom från första början. Då han var lite mer skrikig av sig än han är idag. Vet inte varför men varje gång jag är hem till farsgubben och sitter vid min kära gamla dator börjar jag alltid lyssna på band jag inte brytt mig om på flera år. Man kanske vill vara med om någon slags nostalgisk känsla lite omedvetet, vad vet jag.
Här har ni iaf:

Cruxus - Miyavi
myspace.com/miyavi








Kvällens örongodis:
Miyavi - Papa Mama
Awesome Stop Motion med den sjukligt bra låten Bad Apple!! Kom in på den av en slump, hade glömt hur fräsig den var. Ta er tid och kika om det intresserar er, själv kan jag sitta i timmar på Youtube och kolla in olika verk i form av Stop Motion. Sjukt fascinerande! Enjoy!



tisdag 19 oktober 2010

Lite dött från min sida på senaste.
Jag tänker skylla på att jag haft så groteskt mycket att göra, vilket är sant.
Nu har jag dock hostat sönder ett revben och sitter strandsatt hemma i Kall och tänker därför passa på att ge ett hett filmtips.
Here goes:

Inception: Sjukt jävla bra film med Leonardo DiCaprio i huvudrollen. Jag personligen är emot att avslöja vad filmen handlar om eftersom jag tycker att det förstör en del av filmupplevelsen, så jag tänker därför bara berätta lite kort om vad jag tyckte. Jag såg den här filmen på bio och blev mer än positivt överraskad. Det är en psykologisk film som är väldigt välgjord. Det enda minuset jag kan hitta är egentligen att den möjligtvis var lite för långdragen och seg på sina ställen, men storyn och det goda skådespeleriet vägde helt klart upp det. Jag gick från biografen helnöjd och med känslan av att det var värt pengarna. Det är en känsla jag sällan har efter att ha gått på bio då jag är relativt kräsen när det kommer till film.
Med andra ord: Se Incepion! Det är en filmupplevelse värdig var enda krona.











Kvällens örongodis:

Jocke.


"En främmande man står framför mig, uppgiven i sin syn
med trötta ögon och glåmig hy och med näsan högt i skyn
Han utstrålar äckel och vämjelse men yttrar inte ett ord

Min blotta närvaro är anledning nog för att önska se mig förgjord

Allt som jag lyckats att misslyckas med räknar han upp monoton

och jag känner mig sämre än innan vi möttes men förmår inte att gå därifrån

Han analyserar, nervärderar och hatar den människa som jag är
idag
men då slår det mig plötsligt att jag stirrar i spegeln
och den främmande mannen är jag."

- /J.A 10-10-17

En av mina viktigare vänner har spottat fram en text som fångat mitt intresse mer än de tidigare trots att även dom imponerat på mig länge. Var tvungen att dela med mig av hans kreativa sinne till er andra. Än kan man inte höra mycket av dessa tre skitiga gastar men det kommer förhoppningsvis upp inom en snar framtid. Gillar du texter om misär så håll utkik efter kommande verk av De Gudsförgätna. Kanske bör tillägga att en av mina gästare även är medlem i denna grupp, inte så svårt att lista ut vem. Bra där Jocke!

Vi är inte guds bästa barn för vi syndar lite oftare
Lidandet det piskar en men smakar det så kostar det







Kvällens örongodis:
Sons of Noel & Adrian - Kernow

Ja, hallå där. Som ni säkert redan läst i Robins senaste inlägg så har jag inte haft tillgång till ett funktionellt tangentbord då man klantig som man är spillde en kopp över det med blandningen av kaffe, vatten och fimp. Några tangenter har börjat fungera igen men använder mig bara av en on-sceen keyboard för tillfället, och det pallar man inte skriva ett helt blogginlägg med hjälp av tyvärr. Är dock hos far min nu och tar med mig stationära tillbaka till stan på fredag, hur det går får vi ju se, må nog ta med mig en skärm också då jag inte har en top-notch tv som klarar av datorn.

Kan meddela att jag nog inte hade skrivit så mycket överhuvudtaget ändå då det varit fullt upp både fysiskt och psykiskt trots att jag inte jobbat ett dugg sen jag var hem till skogen sist. Men jag behövde bara en vecka att bearbeta det värsta och nu är man tillbaka igen. Trots att jag varit med om den mest fruktansvärda dagen i mitt liv så vägrar jag sitta och tycka synd om mig själv! Biter hellre ihop och blir förbannad än att sitta och lipa över något som inte går att få ogjort. Är inte dum nog att gå in i detaljer här på bloggen så ni som vet, ni vet. Jag mår iaf bra nu.

Har lite panik över att min jobbgaranti går ut i januari, jag måste se till att få jobba mer för att kunna gå med i en a-kassa så det inte slutar med att man måste flytta hit igen. Starta om från noll, vet inte hur jag skulle klara av det faktiskt. Ska börja med att få tummen ur och skriva in mig i stan så jag kan söka bostadsbidrag osv. Börjar bli på tok för lat. Återkommer ikväll, det slog mig precis att jag inte käkat idag. Adjö!







Dagens örongodis:
Vincent - Bow Winder Square

lördag 16 oktober 2010

Ninas dator.

Hör och häpna, klanten Nina välte ut ett glas vatten rakt över tangentbordet på hennes laptop igår, så idag fungerar endast musen till stenåldersmaskinen som hon brukar kalla för dator. Detta lär leda till lite färre inlägg från hennes sida här i bloggen.
Hon sa åt mig att jag skulle slänga upp ett inlägg om händelsen så ni fattar vad det är frågan om, så är det.
Ni kan donera pengar till ett externt tangentbord eller eventuellt en ny dator (kan behövas) genom att skicka pengar i ett kuvert till Ninas adress, hon bor någonstans på Rådhusgatan.

Illustreraddjavulskap.se




torsdag 14 oktober 2010

Tjena syrran! (sing rapwriter)

Tänkte bara promota Johan Alander´s låt "Tjena syrran" med tillhörande video som släpptes idag genom Whoa.nu. För er som inte vet så är han även känd som Sober från gruppen (som älskar att byta namn) Ismen/Gorillismen/Gorilli, som bland annat ligger bakom låten "Alla Gillar Brudar", jag lovar att även du har hört den. nu har han hoppat av Gorilli och flyttat hem till Östersund igen. Läs mer HÄR om du är intresserad av Johan och hans blandning mellan singer songwriter och hiphop. Plattan släpps förhoppningsvis i vinter, efter två års arbete.
Det här inlägget är kopierat från min egna blogg, hjälp Johan att promota videon och låten du med genom att sprida vidare!



illustreraddjavulskap.se




torsdag 7 oktober 2010


Förra helgen åkte jag och min vän Sofia en biltur på ungefär en timma för att komma fram till ett ställe där vi skulle ta kort på varandra. Visst vet jag att detta låter jättelöjligt, men saken är den att ett foto kan bli så mycket bättre om man har rätt miljö att fota i. Tänk er bara vad tråkigt fotona hade blivit om man istället hade haft ett vardagsrum eller toalett i bakgrunden.

emelienorin.wordpress.com







Kvällens örongodis:
Slim & Slam - Tutti Frutti
Var bara tvungen att lägga upp brors nya verk. En nostalgisk glädje sprider sig i magen av denna remix på den gamla tv-serien Dinosaurs. Jag minns jag ägde leksaksfigurer av familjemedlemmarna när jag var liten som jag alltid hade i badkaret. Haha, underbart! Enjoy!



myspace.com/dunderpatrullen
dunderpatrullen.nu

112.

Senaste från Alexis Weak, clean låt!

"Allting var så enkelt då, hon frågade vad jag tänker på, jag sa framtiden hon frågade om hon fanns i den, jag sa det hoppas jag, och skolan var så bra, hälften av mina vänner har redan hoppat av".



Illustreraddjavulskap.se
(Glöm inte att gå in på min blogg och rösta i min 3-gånger lek!)


Det är väl inte så svårt att lista ut vem som fixat med designen på min blogg, hehe. Är iaf sjukt nöjd och tacksam, tack till Orb (illustreraddjavulskap.se) som gick att muta till detta. Är dock tjurig över att jag inte kan hitta den rätta last.fm widgeten som försvann någonstans. Men är väl på tiden det blir nytt och fräscht här kanske.

Har packat det mesta så jag slipper göra det imorgon. Bränt ut en massa film att leva på hemma i stan ett tag plus musik till bussresan. Har för övrigt kokat ihop två nya playlists på Spotify under tiden jag vart hemma hos farsgubben. För dig som gillar J-Rock/J-Pop finns det nu en massa japanska artister ute. Har letat till och från sedan jag skaffade Spotify och nu äntligen börjar det likna något. Och för dig som diggar spel OSTs och OPs & EDs till diverse Animeserier kan ju också ta en titt nedan.

Cruxus - J-Pop/J-Rock
Cruxus - Anime/Game







Dagens örongodis:
Nobuo Uematsu - Ronfaure

onsdag 6 oktober 2010

Det nya Sverige.

Efter valet gick två av Sveriges större hiphop kollektiv Ayla (Stor, Carlito, Mohammed Ali, Mack Beats) och HighWon (Fille, Ison, Sabo, Aleks, Hoosam) tillsammans med I-Smile från reggaegruppen Slag Från Hjärtat ihop för att tillsammans visa sin frustration mot att Sverige har röstat in ett främlingsfientligt parti i vår riksdag, ett ämne som upprör många just nu. Jag tänker inte gå in på något politiskt snack, men att artister gör sitt för att försöka påverka lyssnarna gällande politiken tycker jag är skitbra, något som fler än dessa artister gjort.
Det bästa med hela låten är självklart att Fille inleder det hela med en Skogsturken parodi, även om det är hyfsat uttjatat nu så sitter det fint som snusen under läppen!



Mer Svensk hiphop på samma tema:
Carlito ft.Laila Adele & Moms - Mitt Land
Kartellen - Bort Med Alliansen
Promoe & Timbuktu - Ge Oss Sverige Tillbaka


illustreraddjavulskap.se

tisdag 5 oktober 2010


Igår gick lite auktioner som jag hade på tradera ut och för er som är nyfikna på hur det gick kommer jag här nedan skriva lite om varje sak som såldes.

Liten stiliakatt, 5:-
För er som inte vet så är stilia ett samlarmärke som brukar gå hyfsat bra på tradera. Anledningen till att den var så billig var att det var lite bortsliten färg på ryggen. Denna fick jag sålt för 30:-

Pyro skål, 50:-
Skål med känt märke som går bra på tradera om man har rätt grejer. Skålar som den jag sålde är ganska vanligt och går därför inte så jättebra. Skålen fick jag sålt för 100:-

6st glasunderlägg, 10:-
Dessa 6st nummererade underlägg till glas visste jag inte om man kunde sälja bättre på tradera, utan jag chansade. Tyvärr fick jag inte mer än 16:- för dessa, men om man ska se det från den ljusa sidan gick jag i alla fall plus.

Klädhängare fisk, 10:-
Jag har förr köpt en likadan klädhängare så jag visste att det skulle gå lite bättre för denna än vad det gick för glasunderläggen. Man brukar hitta dom ganska billigt på loppis men går lite dyrare på tradera. Jag fick sålt min för 51:-

BRIO tågbana + tåg och vagnar, 120:-
Även detta har jag sålt förut, dock inte i samma mängd som denna gången. Tror att det var 50 delar. BRIO tågbanor går nästan alltid bra, särskillt om man har många delar. Jag fick sålt denna för 350:-

emelienorin.wordpress.com







Kvällens örongodis:
Tennessee Ernie Ford - Sixteen Tons

Så var dom klara. 81 stycken dreads, hur många sittningar det blev har jag tappat räkningen på, haha. Men det var värt all smärtan ändå tycker jag och Johan (Womba) ska ha ett stort tack och 400 riksdaler för besväret. Dock har vi bara haft det trevligt med en massa filmtittande och goda skratt. Det enda som fattas nu är att luggen ska klippas till lite snyggt sen är jag nöjd till 100%!

For hem till farsgubben idag uti skogen. Ibland känns det skönt att åka hem emellan åt och ladda upp batterierna lite. Har inget att göra med att laptopen hemma sjunger på sista versen eller att man nästan är pank för denna månad. Kanske lite, men ändå. Åker tillbaka till stan igen på fredag senast, då blir det väl det gamla vanliga sen på lördag kommer Emelie, min gamle vän från Bräcke in och busar igen. Det ska bli otroligt trevligt. Men tills dess ska jag bara sitta här hemma och kirra massa film, fippla i PS CS5, nöta PSP, läsa böcker och bara ta det sjukt lugnt. Laters.







Kvällens örongodis:
Howard Shore - Wedding Plans

söndag 3 oktober 2010

Konsten att släppa taget.

Tänkte posta den här videon här i bloggen innan helgen, men det blev aldrig av så jag gör det nu istället.
Det handlar i alla fall om Zacke, rapparen från Norr som förhoppningsvis ingen som uppskattar svensk hiphop har missat vid det här laget.
Låten är den sista singeln ifrån samlingsskivan Evolution som släpptes nyligen, en skiva som varje människa i detta land bör kolla upp. Den släpps snart även för er som inte vill lägga era slantar på musik också, och kommer ligga på Spotify (just nu finns den endast tillgänglig för Premium medlemmar).

Låten är producerad av Mördar-Anders från gruppen Movits! och videon är producerad av Amin Shahsavar och Daniel Kask, som jag tycker har lyckats utföra ett helt lysande jobb med ljussättning (ordvits) och
allting annat som har med videon att göra! Den är ju både klockren och estetiskt tilltalande, i alla fall i mina slöa ögon. Diggar gråskalan. Och det musikaliska är inte heller fy skam om jag får säga mitt.



illustreraddjavulskap.se

66 stycken dreads har man i skallen nu. Vi har gissat på att det kommer att vara strax över 80 innan det är klart. Så har vi tur är skiten över imorgon. Hade jag vetat att det skulle göra såhär ont så hade jag nog inte gjort det, haha. Jag är ju väldigt hår öm också så. Men blir nog bra tror jag.

Imorse vaknade man och var helt död efter att ha varit uppe till femsnåret. EL vaknade innan mig och fick lov att se på Fanboys medans jag sov vidare, sen bar det av ner till Willys. Vid tvåsnåret kom Johan tillbaka och vi satte genast igång med virkandet igen medans vi kikade på Sagan om Ringen och Paulie. Helt okej söndag även om jag nyss fick världens konstigaste vredesutbrott i telefon och slog mitt finger på köpet, haha. Nu fyller jag på mysmappen på Spotify och gör mig redo för en massa bokläsande tills mina ögonlock slår igen. Återkommer när dreadsen är klara. Over and out!







Kvällens örongodis:
Howard Shore - Days of The Ring