måndag 14 februari 2011


I fredags fick mina framtidsplaner lite av ett turn of events. Från att vara stensäker på plugg och nästan skriva ut mig själv från arbetsförmedlingen till att ångra mig i nästa sekund då Jenny nu fått praktik även hon på samma plats, dock främst som telefonförsäljare men annars med liknande arbetsuppgifter som mig. Och sen trivs jag ju redan så förbaskat bra på Brunkullan så känns dumt att kasta bort det på bara drygt en månad. Så ser min tillvaro inte ljusare ut och om jag inte hittar något typ av jobb i slutet av april så har jag bestämt mig för att ta tag i pluggandet då istället.

Det är för övrigt alla hjärtans dag idag som dom flesta kanske har märkt. Jag har dock aldrig gillat denna dag alls, även om man såklart skulle vilja dela den med den man tycker om. Det är en dag som får ensamma människor att känna sig värdelösa och tragiska, en dag för älskare att lägga ut dyra pengar för att visa uppskattning till den som inte ska behöva ha det bevisat i materiella ting. En ursäkt för arbetsmarknaden att klämma så mycket pengar som möjligt ur folk. En riktigt överskattad dag helt enkelt.

Jag har iaf gjort nytta denna överskattade dag. Städat, diskat och sorterat viktiga papper och på så vis känt mig ganska vuxen, haha. Nu ska jag vattna min fina Aloe Vera växt jag fick av Oleg igår som jag tycker förbaskat mycket om, och inte bara för den fina tanken bakom den utan för den är spretig och stickig vilket resulterar i att Smulan INTE kommer äta upp den. Tack och hej, glad tjej.







Kvällens örongodis:
Regina Spektor - Eet

tisdag 8 februari 2011


Idag begärde jag att få gå vid lunch från jobbet för att hinna med en massa saker jag haft på min lista en tid nu. Och kände mig riktigt nöjd av allt promenerande då jag faktiskt hann med allt. Det här är nog sista veckan jag jobbar på Brunkullans Te då jag nu blivit folkbokförd här i Östersund. Så på fredag skriver jag in mig på Lärcentrum och hoppar av jobb & utvecklingsgarantin på Arbetsförmedlingen. Ska faktiskt bli kul att göra något annat än gruva sig inför att jobba gratis som jag nu gjort till och från i över ett år. Och passar nu inte detta mig så har jag möjlighet att hoppa på garantin igen så länge det sker inom ett år, och innan dess ska jag väl ha anpassat mig till pluggandet förhoppningsvis. Lite tråkigt är det väl eftersom jag trivs fruktansvärt bra på min praktikplats, men som jag sagt tidigare så spelar det ingen roll hur roligt jobb det är, man vill ändå ha betalt för det. Jag tror att mitt val kan leda till något bra faktiskt. Början på en förändring?



Grejen är att jag är trött på att dränka verkligheten i alkohol enbart för att få vara lycklig en kväll eller två. För att slippa tankar och tvivel på allt det befintliga i livet. Det är en falsk lycka insåg jag då jag stod och rökte ensam i fredags medan jag kände ruset komma på en balkong i Lugnvik. Jag var glad och mådde bra, som alltid i liknande situationer, men innerst inne gör det ont för det inte är på riktigt. Imorgon väntar den grå vardagen igen för att senare ersättas med en ny berusande kväll helgen därpå. Jag känner mig feg som inte kliver ur denna onda cirkel trots att jag vet innerst inne hur fel det är. Jag menar inte att det är fel i att festa, men jag vill göra det av andra anledningar än dom jag har nu. Och det är åt det hållet jag försöker styra mina steg, sakta men säkert. Vi får se om jag lyckas få cirkeln oval åtminstone. Over and out!







Kvällens örongodis:
Sigur Rós - Festival

söndag 6 februari 2011


"Vi är nog inte kompatibla tyvärr!" Säger grannen då min brunstiga katt skriker och åmar sig vid hans fötter. Jag förstår allvarligt inte hur hon orkar. Kan ingen bara leverera en hankatt så hon blir nöjd någon gång. Idag är det sjukligt fint väder ute men det faktum att det är söndag gör det vilket som. Jag ser inte fram emot att jobba i veckan och måste ta tag i pluggandet nu. Jag är fortfarande osäker på om jag ska ta lån eller bidrag. Men har lovat mig själv att ett beslut måste tas innan veckans slut. Jenny fyller hela 20 år idag så blir väl en och annan tårtbit senare ikväll och födelsedagsfest på fredag. Grattis till henne. Köpte en pryl på Lidl idag också som ska sitta i toaringen och lukta mumma varje gång det spolas. Nice tyckte jag först men jag vet inte riktigt om jag gjort rätt, den ser ut att sitta så långt ut. Man vill ju inte riskera att bajsa på den liksom, ursäkta mig. Utöver det så har inte mycket inträffat i mitt liv. Det är lika enformigt som vanligt även om vissa dagar är bättre än andra. Det är verkligen dags för förändring känner jag, vet bara inte riktigt hur jag ska gå till väga. Och för första gången tänker jag erkänna att jag faktiskt är riktigt less på Östersund. Nu blir det matlagning och städning och senare konsol-mys med diverse spel. Over and out!







Dagens örongodis:
Lykke Li - Tonight

onsdag 2 februari 2011

Jag tänker ärligt säga att jag blir sjukt rastlös utan Facebook, haha. Att man kan bli så beroende av en sida övergår mitt förstånd. Imorse vid sju-tiden ringer Emelie från Göteborg och är alldeles till sig. Det visar sig att ens gamla idoler ska dyka upp på Metaltown i sommar. Och trots att jag (av vad jag sett på nätet) fått uppfattningen av att System of A Down är ett jävligt kasst liveband så skulle jag aldrig förlåta mig själv om jag missade dom. Så det är faktiskt ett måste. Alla artister är såklart inte klara än men av vad jag kunde se hittills så var det bara Korn som lockade utöver Soad. Men kan ju vara trevligt, man kanske skulle ta en roadtrip dit då i samband med festivalen. Ska ju få plats med Peace & Love i år igen också och allt vad det medför. Nåja, det löser sig.










Dagens örongodis:
The Dickies - Banana Splits

tisdag 1 februari 2011

Vilken sjuklig träningsvärk jag har idag, och jag vet inte riktigt varför. I magen, antagligen av allt stök igår då Jos fyllde 20, men förstår inte varför magen just. Och i käkarna för jag tuggade tuggummi för länge.. fyfan vad vek man är. Hade stora problem att käka en bulle på stan förut. Blev iaf en jacka rikare, något bra denna dag fört med sig iaf. Skrev även in mig i Östersund och det var ju verkligen på tiden då man bott här ett år nu. Blir Lärcentrum i veckan så jag kan plugga. Orkar inte jobba gratis till April, fyfan. Orkar inte jobba gratis alls. Man tycker att Arbetsförmedlingen borde ha någon slags morot för praktiken, men icke! Bättre att göra något vettigt av livet. Har för övrigt gått ur Facebook tillsammans med Therese, får se vad man sysselsätter sig med istället med all den tid som gått åt till att glo sönder den sidan. Kan slå vad om att jag kommer dyka upp där igen. Jävla fan. Nu blir det middag, dusch och 28 Days Later.
Jobb imorgon.







Dagens örongodis:
Prodigy - Colours